Komentari

Kad posjetitelji ostavljaju komentare na web mjestu. Prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz korisničkih agenata preglednika kako bismo lakše otkrili neželjenu poštu

Mediji

Ako postavljate slike na web mjesto, trebali biste izbjegavati postavljanje slika s ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti sve podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našoj web stranici, možete uključiti spremanje vašeg imena, e-mail adrese i web stranice u kolačiće. Ovo služi za poboljšanje Vašeg korisničkog iskustva kako ne biste morali ponovno unositi svoje podatke kad ostavljate drugi komentar. Kolačići će biti spremljeni godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kad se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i izbor prikaza na zaslonu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići opcija zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava trajat će dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će izbrisani.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić bit će spremljen u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i jednostavno označava ID posta članka koji ste upravo uredili. Ovaj kolačić ističe nakon jednog dana.

Chat uživo

Ukoliko se odlučite kontaktirati nas putem chata na našoj web stranici, tražit ćemo da upišete svoju e-mail adresu i Vaše ime kako bismo Vas mogli kontaktirati. Ti podaci se čuvaju dok se chat uživo ne završi ili dok Vam ne odgovorimo na upit.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj web stranici mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. Slike, videozapise, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se potpuno isto kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatno praćenje trećih strana i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni s te na tu web stranicu.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci čuvaju se neograničeno dugo. Tako možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umjesto da ih držimo u redu za moderiranje

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici, također pohranjujemo osobne podatke koje daju na svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranica također mogu vidjeti i urediti te podatke.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dali. Također možete zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. To ne uključuje nikakve podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.